home | meer informatie | tips |
Tips om te stoppen

Stoppen is niet makkelijk. Gelukkig ben je niet de eerste die graag wil stoppen. Op verschillende websites zijn goede tips en methodes te vinden die je helpen met stoppen èn voorkomen dat je terugvalt in je oude gewoontes.

Hieronder staat een overzicht van een aantal goede sites die op verschillende manieren helpen bij het stoppen.

Daarnaast is het vaak makkelijker om samen te stoppen. Nodig daarom mensen uit ook de persoonlijke berekening te doen en samen met jou te stoppen met roken.

Stoppen met roken speciaal voor jongeren
Stoppen met roken is belangrijk. Belangrijk voor jou en belangrijk voor de mensen om je heen. Alleen: hoe gaat dat stoppen precies? En wat gebeurt er daarna? Wat of wie kan je helpen? Hoe houd je het niet-roken vol? Op dit gedeelte van de site geven we je een antwoord op deze en andere vragen.
http://www.stivoro.nl/Voor_jongeren/Stoppen_met_roken/index.aspx
Stoppen met roken voor iedereen
Stoppen met roken is belangrijk. Belangrijk voor jou en belangrijk voor de mensen om je heen. Alleen: hoe gaat dat stoppen precies? En wat gebeurt er daarna? Wat of wie kan je helpen? Hoe houd je het niet-roken vol? Op dit gedeelte van de site geven we je een antwoord op deze en andere vragen. Wil je advies over waar je het beste kunt beginnen met lezen? Klik hier voor een leesadvies.

De StopSite
De StopSite is een site voor mensen van 18 jaar en ouder, die zelfstandig willen stoppen met roken van sigaretten of pas gestopt zijn en dit willen volhouden. Het programma biedt ondersteuning bij het nadenken over je rookpatroon, het besluit om te stoppen en het volhouden van niet-roken. http://www.destopsite.nl.
Stoppen kun je leren
Roken heb je geleerd. Je hebt geleerd diep te inhaleren. Sjekkies te draaien. En geleerd om het lekker te vinden. Stoppen met roken kun je óók leren. Wist je bijvoorbeeld dat de kans van slagen veel hoger is als je bij het stoppen een hulpmiddel gebruikt? Met een hulpmiddel leer je hoe je stopt. Net zoals je ooit geleerd hebt om te roken. Kies, als je gaat stoppen, eerst een hulpmiddel. Hoe? Heel gemakkelijk, met de Hulpmiddelenwijzer.
Wie dit boek leest stopt met roken!
Iedereen kan stoppen met roken, zeggen longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter. In hun boek Nederland stopt! Met roken geven ze rokers een duw in de goede richting. Hun ervaring is dat iedereen met roken kan stoppen, als hij of zij maar gemotiveerd is en de juiste methode gebruikt. Dat is al bij duizenden van hun patiënten gelukt. Het boek ‘Nederland stopt met roken’ helpt daarbij. Het is bedoeld als handvat voor een rookvrije, gezondere toekomst. http://www.nederlandstopt.nu